12 december 2023 | Time 20:15 | S’DANS editie 3 | Theater Wennekerpand

Internationaal gerenommeerde choreografe Dunja Jocić brengt theatervoorstelling ‘The Previous Owner’ 

Dunja Jocić, de veelgeprezen Servisch-Nederlandse choreografe, heeft dit jaar indruk gemaakt op internationale podia, met voorstellingen bij gerenommeerde instellingen zoals de Zürich Dance Academie, Theaterhaus Stuttgart, Staatstheater Braunschweig, en een avondvullende dansvoorstelling voor het Bielefeld Stadstheater.                                                                                  Haar nieuwste voorstelling, ‘The Previous Owner’, is op dinsdag 12 december te zien in het Wennekerpand tijdens S’DANS van Magnezy Dance.

In haar werk als choreografe brengt Jocić verschillende disciplines samen om een unieke choreografische en filmische ervaring op het podium te creëren. Als multidisciplinair maker creëert ze tegenstellingen die reflectie oproepen bij de kijker, met verhalen van nu die onder de huid kruipen. Haar sfeervolle stukken zijn grootstedelijk en op filmische wijze surrealistisch. De rode draad in al haar werk is een gevoel van vervreemding in het leven van vandaag. In haar nieuwe voorstelling presenteert Jocić de kijker met een ethisch dilemma over wat ons te wachten staat met de snel toenemende technologische ontwikkelingen.

The Previous Owner

In de nabije toekomst wordt het brein van een stervende man succesvol geüpload naar een jong lichaam. Wanneer blijkt dat er nog overblijfselen van de geest van de vorige eigenaar in het lichaam aanwezig zijn, ontstaat er een strijd tussen dans en tekst met de nieuw gecreëerde persoon als inzet.

Dansers: Kalin Morow en Tom Jansen

Choreografie: Dunja Jocic