Vacature voor een Freelance/ZZP functie | 8 uur per week 

Magnezy Dance Productions Missie en visie

Magnezy Dance Productions initieert, organiseert en creëert professionele dansvoorstellingen en -activiteiten in Schiedam en omgeving. Het uitgangspunt is altijd het tonen en becommentariëren van maatschappelijke ontmoetingen en confrontaties tussen mensen, culturen en ideeën.  Magnezy Dance Productions geeft het publiek een nieuwe, andere kijk op de realiteit door deze te verrijken met dans, veelal in combinatie met verschillende disciplines. Liat Magnezy wil met haar voorstellingen en activiteiten verrassen, maar zelf ook verrast worden door de steeds veranderende omstandigheden en reacties.

Daarnaast faciliteert MDP jonge makers. Deze talentontwikkelingsprojecten creëren een inspirerende broedplaats die zowel de jonge makers op de kaart zetten als rond MDP een artistieke community doen ontstaan.

Doelstellingen

– Het bevorderen van de vitaliteit van dans in Schiedam.

– Het maken van toegankelijke producties voor een breed publiek.

– Het stimuleren van de samenwerking tussen verschillende kunstdisciplines.

– Het stimuleren van uitwisseling met en tussen professionele (internationale) kunstenaars.

– Het ondersteunen van jonge makers in de eerste fase van hun loopbaan, zowel in het creatieve proces en in hun groei als ondernemer in de dans.

Organisatie

Vaste werkzaamheden en werkzaamheden voor projecten worden uitgevoerd door de Artistiek leider, de Zakelijk leider en de Management assistent/productiemedewerker, projectmatig aangevuld door de Marketing & pr Adviseur. 

Zakelijk Leider gezocht

We zijn op zoek naar een zakelijk leider die op een gedreven en doortastende manier meewerkt aan het realiseren van de doelstellingen en het verder ontwikkelen van de organisatie.

Werkzaamheden

 • je bent verantwoordelijk voor het financieel beheer van de organisatie – je zorgt voor een gezonde financiële basis voor de organisatie, zowel bij de werving van opbrengsten (subsidies, sponsors, les- en entreegelden) als bij het bewaken van de kosten. Voor de werving van periodieke fondsen en subsidies (landelijk en lokaal) word je ondersteund door de Artistiek Leider en Marketing & pr Adviseur;
 • samen met de Artistiek Leider ben je verantwoordelijk voor het management van de organisatie en het ontwikkelen van de (meer)jaarplannen;
 • je stelt de jaarbegroting op, rapporteert daarover aan het bestuur en bewaakt de voortgang;
 • je bent medeverantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met samenwerkingspartners, culturele instellingen, fondsen, gemeenten en sponsoren.

Profiel

 • je hebt een HBO werk- en denkniveau en tenminste 3 jaar relevante werkervaring
 • je hebt affiniteit met moderne dans;
 • je hebt een goed gevoel voor intermenselijke- en bestuurlijke verhoudingen en opereert vanuit een effectief netwerk in welzijn, kunst en cultuur;
 • je hebt ervaring met fondsenwerving, je kunt goed schrijven, je weet wat er speelt in deze markt en hoe daarin te bewegen om tot het beste resultaat te komen;
 • je bent strategisch en analytisch sterk;
 • je bent flexibel, proactief, stressbestendig, communicatief sterk en oplossingsgericht;
 • je kunt goed samenwerken én je bent zelfstandig;
 • je begrijpt dat Magnezy Dance Productions een kleine non-profit organisatie is en je kent de dynamiek en kenmerken van dit werkveld;
 • je bent bij voorkeur woonachtig in Schiedam e.o.

Wij bieden

Wij bieden een veelzijdige opdracht bij een kleine, inspirerende, culturele organisatie, die op dit moment op de drempel van een opwindende nieuwe fase staat. Je werkt professioneel én informeel. Zelfstandig, maar in nauwe samenwerking met kunstenaars en gedreven professionals. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid.

Wij bieden een freelance opdrachtovereenkomst voor de periode van 1 jaar voor gemiddeld 8 uur per week, met een proefperiode van een maand. Als de samenwerking naar wens verloopt, gaan we samen verder. Hierbij streven wij fair pay na.

De aanstelling is voor 8 uur per week. Dit is een gemiddelde; het te werken aantal uren is gemiddeld hoger tijdens het aanvragen van fondsen en subsidies en schrijven van projectplannen en verantwoordingen, lager tijdens rustige periodes.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie over de functie en organisatie kun je contact opnemen met een van de bestuursleden

Ben je geïnteresseerd dan horen we graag van je! Mail ons via zo spoedig mogelijk je motivatie en je CV